Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

Starší žáci FK Železný Brod vyhráli fotbalový krajský přebor Libereckého kraje!!

19.06.2024 16:36

 

Železnobrodští starší žáci vyhráli fotbalový 

krajský přebor Libereckého kraje !!!

 

   Železnobrodští starší žáci dosáhli velkého úspěchu, když ovládli fotbalový krajský přebor Libereckého kraje. Ten v sezóně 2023/2024 hrálo celkem 12 týmů. Brodský tým hrál v soutěži pod hlavičkou Železný Brod/ Jablonec.  Těsně před začátkem soutěže nás ligový klub z Jablonce požádal o působení dvou našich žáků Sedláka a Štastného v lize starších žáků. A tak aby jsme je mohli využívat i v Brodě, tak došlo ke sdruženému startu s tímto ligovým klubem. Tím jsme měli možnost využít i hráče z Jablonce, ale tuto možnost jsme využili málokdy a soutěž odehráli prakticky se svými hráči.

   Již v podzimní části dokázali žáci z Brodu vyhrát všechna svá utkání a položili tak základ k mistrovskému titulu. V jarní části kromě výher přišly i dvě remízy a tak druhá Stráž pod Ralskem stáhla náskok  Brodu na rozdíl jednoho bodu. Vzájemný zápas v polovině května ale zvládli Broďáci na jedničku a výhra 5:2 ve Stráži prakticky rozhodla o titulu. 6. června výhrou v Turnově Brodští starší žáci definitivně rozhodli o přeborníkovi kraje. Nakonec železnobrodští starší žáci měli bilanci 20 výher, 2 remízy a žádnou prohru při skóre 180:24. 

   Hráči ročníků 2009 a 2010 výhrou v krajském přeboru uzavřeli úspěšné čtyřleté období. Svěřenci trenéra Kletečky, po druhém místě a vítězství v krajském přeboru mladších žáků, následně v kategorii starších žáků skončili vloni třetí. A letos to nakonec dotáhli na přeborníky Libereckého kraje. Kluci a slečna zaslouží pochvalu  a doufáme, že se jim bude dařit i nadále a jednou se někdo prosadí i v našem A týmu. 

 

O zisk krajského přeborníka se zasloužili:

Vítek Novotný, Matouš Štastný, Filip Trýb, Filip Vepřek, Josef Šimek, Matěj Mastník, Petr Pulíček, Jan Sedlák, Miroslav Ducháček, Šimon Mastník, Andrea Burkoňová, Tomáš Pfeifer, Tomáš Kurfiřt, Dominik Volek, Patrik Nikodým, Ondřej Šilhán, Milan Šrédl, Tomáš Vojtěch  a Ladislav Hrubý.

 

Z jabloneckého kádru za nás občas nastoupili:  Matěj Vrbata, Daniel Kvítek, Denis Hafynec,  Dominik Toman, Tadeáš Šrytr, František Volek.

 

Trenéři: Kletečka Jaroslav  a Martin Burkoň

 


 

 

 

Vyhledávání